Jeho ,,veličenstvo“ tvrdí , že do Vianoc by sa malo uskutočniť ďalšie plošné testovanie

Bratislava 19. novembra (TASR) – Do Vianoc by sa malo uskutočniť ďalšie plošné testovanie, uviedol to predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) po štvrtkovom rokovaní vlády. Bližšie informácie chce zverejniť v najbližšom čase. Ako tvrdí, na vláde nebol proti žiaden minister.

Matovič tvrdí, že epidemiológovia aj ústredný krízový štáb vyhodnotili plošné testovanie ako dôležité, pretože dokázalo skresať počet pozitívnych ľudí, ktorí denne pribúdali. Zároveň tvrdí, že keď nechceme, aby bol opäť veľký nápor na nemocnice, tak sa musí realizovať plošné testovanie. „Musíme mať preto zabezpečené dostatočné množstvo antigénových testov,“ povedal premiér. Potvrdil, že plošné testovanie by sa malo uskutočniť podľa všetkého v decembrových termínoch.

Podľa premiéra, keď budú vidieť, že ľudia sa nebudú chcieť zúčastniť na dobrovoľnom testovaní, tak v hre je aj lockdown v decembri, čo je „najhoršie riešenie pre slovenskú ekonomiku„. Matovič tvrdí, že je zástancom plošného testovania. Zároveň dodal, že sa ide do zlého obdobia nielen epidemiologicky, rovnako nebude situácii priať ani počasie. Dodal, že plán komunitného testovania, ktorý navrhoval, sa neuskutočnil.

Premiér tejto krajiny stále hrá svoju hru, respektíve žije zrejme vo veľmi uzavretom svete a obmedzenom svete. Aj napriek kritike odborníkov nakoniec presadil prvé a druhé kolo testovania, pričom jeho výsledky sú minimálne otázne, respektíve skôr záporné. Ale aby nebolo málo, tak stáť v radoch na test na Jeseň je síce nepríjemné, ale čo takto si to vyskúšať v Zime ? Biznis s testami prešiel prvý krát, tak prečo si to nezopakovať.

Na základe agentúrnej správy z TASR upravil Mgr. Dušan Deák

Pridaj komentár