Roman Michelko: Kočner a Zsuzsová nevinní?!

Čo povedala šéfka českého centra investigatívnej žurnalistiky Pavla Holcová a zároveň dlhodobá spolupracovníčka Jána Kuciaka? Jasne povedala, že rozsudok vyplynul z dôkaznej núdze. Išlo o sériu len nepriamych dôkazov. Je však neslýchané, že unikli informácie o hlasovaní súdneho senátu. Toto je absolútne za čiarou! Hlavným svedkom súdu bol Zoltán Andruskó.

Je to krajne nedôveryhodný svedok, navyše veľmi výrazne motivovaný a doslova rozprávkar. O „hodnovernosti“ jeho svedectva svedčí aj tvrdenie, že Kočnerovo vraždiace komando zavraždilo aj televíznu spravodajkyňu Leonu Kočkovičovú-Fučíkovú, napriek tomu, že lekári v jej prípade jasne diagnostikovali agresívnu formu leukémie a nad všetku pochybnosť vyvrátili inú príčinu smrti. Jednoznačne vylúčili, konštatovali, že pri tejto diagnóze sa klinické príznaky a biochémia nedajú zameniť s otravou. Ďalší je výrok Mareka Vagoviča o tom, že súd rozhodol zákonne, ale nespravodlivo.

Dekódované do ľudskej reči – podľa neho bohužiaľ vyhral súdny purizmus: dôkazy neboli nič moc, vlastne nestačili, ale my sme očakávali, že naše presvedčenie a tlak ich nahradí a súd rozhodne podľa nášho mienenia, teda spravodlivo. Uvedomuje si vôbec Marek Vagovič, čo povedal? Celý proces bol v znamení masívnych únikov informácií. Monika Tódová dlhodobo a systematicky porušuje zákon, uverejňuje masívne a účelové úniky zo spisu a skutočnosť, že v okamihu zverejnenia rozsudku, ktorý bol čítaný niekoľko hodín, vydala približne šesťstranový článok, kde bolo množstvo citátov z rozsudku, je niečo neslýchané. V tejto hystérii treba dať klobúk dolu pred odolnosťou sudcov nenechať sa zlomiť. Inak, čo povedala Kušnírovej mama? Tá dokonca obvinila priamo Jaroslava Haščáka ako skrytého vinníka.

Zaujímavé, že to isté tvrdila aj Alena Zsuzsová. Igor Matovič neprekvapil. V jeho neschopnosti porozumieť, tomu čo hovorí, je všeobecne známa, napríklad vyhlásil, že on nemieni rešpektovať rozhodnutie súdu. Ako je vôbec možné, že si dnes môžu odvážni sudcovia dovoliť vyhlásiť niečo proti vôli politikov? Len preto, že ešte neplatí paragraf ohýbania práva. Ak bude platiť, takýto sudcovia budú môcť byť za nepohodlný rozsudok odsudzovaní. To je koniec demokracie a právneho štátu. Aj Boris Kollár prispel svojou troškou do diskusie. Vraj má pochybnosti, či neboli títo sudcovia motivovaní. Absurdné. Tento proces bol pod takým drobnohľadom a takou kontrolou, že takéto vyjadrenie je absolútne mimo.

Zamieňať si dôkaznú núdzu s „motivovanosťou“. Tento proces bol pod extrémnym mediálnym tlakom. Nedostatky justičných a vyšetrovacích orgánov mal vykompenzovať mediálny tlak. Všetky veci v kontexte boli odprezentované v Hodine vlka (Slobodný vysielač, 4. 9. 2020, 20.30 hod.) na ploche päť a pol hodiny. Konečne prvý prieskum, ktorý ukazuje, že OĽANO prudko padá. Pokles o šesť percent, to jest takmer o dvestotisíc voličov. Prieskumy ukazujú, že politické sily sa vyrovnávajú. Žiaden blok by nemal väčšinu. Treba ešte trocha počkať a väčšina dnešnej koalície bude definitívne minulosťou. No a nakoniec sme asi svedkami postupného odchodu prvého koaličného poslanca Martina Čepčeka. Bude prvým kamienkom, ktorý spusti celú lavínu? Uvidíme.

One thought on “Roman Michelko: Kočner a Zsuzsová nevinní?!

  • 7. septembra 2020 at 9:24
    Permalink

    Pravda o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľke je, ako v rozprávke za dvermi pod siedmimi zámkami. Média odvádzali pozornosť akože „pravdivými“ informáciami o Kočnerovi a vyvolávali nesmierny tlak na súdnu moc. Keď si to spätne spočítame, podľa médií, čo všetko Kočner riadil a organizoval vychádza mi, že kočner je nadprirodzená a nadpozemská bytosť. Ten asi ani nespal! Nezastávam sa ho ale jeho porodili kazuza „Transpetrol“ a „kováčovci“ a živili ho informáciami politici, ktorí sa s ním stretávali, hoci pri káve alebo na raňajkách.
    A teraz, keď by sme chceli poznať pravdu treba použiť k zámkam k dverám pravdy správne kľúče. Neobviňujem ich, ale pomôhli by pootvoriť skulinu k pravde. Tými kľučmi, podľa môjho laického názoru sú: za Slušné Slovensko Šeliga, právnik všadebol a všetko vie Lipšic, najinformovanejšia osoba sveta Tódová, exprezident Kiska, objaviteľ rôznych káuz a „Gorily“ Nicholson, super podnikateľ Haščák a novinár a špión na všety strany a majiteľ pozdržaných dôkazných materiálov Tóth

Pridaj komentár