Ľuboš Blaha: Zdieľajte pravdu. Viete, ako ich (korporátne média) tým vytáčate?

Preletel som si dennú tlač a hneď mám lepšiu náladu – oni ma dokážu vždy tak dobre rozosmiať:

1. V Aktualitách nariekajú, že Blaha s Ficom šíria konšpirácie o Bielorusku. A že minister Korčok je super, že sa hrá na hovorcu bieloruskej opozície, veď načo by riešil škandalózne zabitie Slováka v Belgicku, keď môže riešiť nejaké Bielorusko.

2. Má to ale drobný háčik, smútia Aktuality. Korčokove statusy nikto nečíta. Okrem najbližšej rodiny. A najoddanejších úradníkov z MZV. Mrzuté. A čo je ešte horšie, zlého Blahu zdieľajú tisíce. Všetky jeho konšpirácie! No chápete! Slzy a plač…

3. Iróniou je, že samotný článok Aktualít zdieľalo snáď ešte menej ľudí ako Korčoka. Zúfalstvo dosiahlo nové dno. Chúdence. Puká mi za nich srdce.

4. Tvária sa ako zvestovatelia jedinej pravdy a každý iný názor je pre nich konšpirácia – ako malé deti, ktoré nevedia rešpektovať iné pohľady. Len ja a moja formička.

5. To ich fňukanie nikoho na Slovensku nezaujíma. Pretože ľudia vedia, že je to len režimová propaganda… No nie je vám ich ľúto? Vcíťme sa do nich, priatelia, tak veľmi sa snažia a ľudia aj tak čítajú Blahu. Utrpenie mladého liberálneho novinára.

6. A tie ich smiešne argumenty. Vraj bielo-červená zástava nie je fašistická, lebo pred tým, než ju začali používať fašisti v Bielorusku, niesla iné významy.

7. Ja len, že aj nacististický hákový kríž niesol pred Hitlerom iné významy – obmeny tohto symbolu nájdete v každom druhom tibetskom chráme. A to je akože argument? To ako fakt ideme takto zľahčovať nacistické symboly?

8. A čo príde ďalej? Hitlera označíme za budhistického mnícha? A naša milá pani prezidentka nechá na počesť budhizmu vysvietiť obriu svastiku na palác? Lebo sa ideme tváriť, že nacistické symboly nie sú nacistické symboly? Oni si z ľudí robia srandu?

9. Bielo-červenú zástavu bieloruskej opozície počas druhej svetovej vojny používali nacisti a kolaboranti, ktorí vraždili Bielorusov a Rusov. Kruto a obludne. Bodka. Taká je pravda a môžu sa aj rozkrájať.

10. Drahé Aktuality, to nie je konšpirácia, ale asi najvtipnejší moment dejín: slovenskí liberáli, ktorí sa cítia na smrť urazení, že sa im kvôli ich fanatizmu hovorí „liberálni fašisti“, aktuálne používajú fašistické symboly. To nevymyslíš. To je Slovensko.

11. Rovnako smiešne sú aj argumenty o tom, že Západ nefinancuje v Bielorusku Majdan. Americká mimovládka National Endowment of Democracy je v Bielorusku v prvej lajne – títo istí organizovali prevraty po celom svete a mimochodom, úzko spolupracujú aj s mimovládkou OCCRP, ktorá čírou náhodičkou zverejňovala Threemu na Slovensku… Proste – Západ nemá s Majdanmi nič spoločné, čo to nevidíte?

12. Osobitý logický šarm má tento argument, ak zvážime, že Európska únia sa oficiálne chváli tým, že do Bieloruska posiela 53 miliónov eur a ostošesť vyjadruje podporu opozícii. Ale to si nevšímajte. Západ do Bieloruska nijako nezasahuje, to len Blaha a Fico šíria konšpirácie.

13. A samozrejme, do Fica a Blahu si treba kopnúť aj za to, že odmietajú sankcie. Ja len, že aj ten najväčší ekonomický analfabet musí chápať, že sankcie ubližujú bežným ľuďom a nič neriešia. A my sme ich odmietali vždy – aj v prípade Iraku, Iránu, Ruska aj Bieloruska. Sú prejavom agresivity voči iným národom – a to odmietame.

14. Áno, máme iný názor ako EÚ. A to sa nesmie. Najvyšší soviet predsa rozhodol, tak sa treba zaradiť a poslušne plniť pokyny. A kritikov označiť za extrémistov a šíriteľov konšpirácií. Zhruba tak to funguje v každej totalite. To chápem. Len tu niekto niečo hovoril o slobode a demokracii.

15. V SME to dotiahli tak ďaleko, že dokonca pochválili Pellegriniho Hlas. Pretože Peter Kmec z Hlasu otvorene podporil Korčoka a tiež chce čo najskôr sankcie proti Bielorusku. No vidíte, nie všetci sú takí hrozní ako Fico a Blaha – raduje sa Peter Schutz zo SME. To len ten zlý Smer!

Milí priatelia, nechajme našu režimovú tlač vyplakávať, že ich nikto nečíta. Nech len nadávajú na Smer. Nech obhajujú Majdany. Nech ďalej klamú.

Ľudia ich už dávno prekukli a čoskoro ich lacnú propagandu nebudú čítať ani ich vlastné manželky.

Zdieľajte pravdu. Viete, ako ich tým vytáčate? ?

Ľuboš Blaha

One thought on “Ľuboš Blaha: Zdieľajte pravdu. Viete, ako ich (korporátne média) tým vytáčate?

  • 28. augusta 2020 at 17:05
    Permalink

    Áno, je to presne tak Pán Blaha. A nemusíte mať strach, veľmi veľa ľudí to vie už veľmi, veľmi dávno. A ešte jedna vec, minister Korcok je absolútne neschopný. A novinári pravdu povediac už nikoho nezaujímajú, veď stačí občas čítať tie ich klamstvá a vlastne pozrite sa na tie novinárske osobnosti ktoré to píšu, veď to je teda niečo, sú to čistý podvodníci a chudáci.

Pridaj komentár