Prečo by sa Daniel Lipšic nemal stať generálnym ani špeciálnym prokurátorom

 A stručne kto to je vlastne je

Laikovi môže Daniel Lipšic pripadať len ako ,,všetko videl a všade bol“. Nie je na tom nič prekvapivého, keďže takmer v každom medializovanom prípade sa Daniel Lipšic angažuje…

Priam ako z béčkového romantického filmu vysielaného na TV DOMA. Upravený právnik v strednom veku bojujúci za spravodlivosť ex-poslanec národnej rady slovenskej republiky, ex-minister spravodlivosti (druhá vláda Mikuláša Dzurindu s ktorou sa spája kauza Gorila), ex-minister vnútra (vláda Ivety Radičovej) a ex podpredseda vlády a jeden z nominantov na nie práve lichotivú cenu Homofób roka za rok 2016.

Marec 2020

Vo voľbách do NRSR 2020 voľby vyhráva Oľano s 25,3%,predsedom vlády sa stáva líder a kandidát Oľano z čísla 150. zakrátko zloží vládu. Už počas jeho populistickej volebnej kampane sľubuje očistu generálnej prokurátori jej nezaujatosť  a transparentnosť.

September 2020

K voľbe generálneho prokurátora sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je názoru, že generálny prokurátor by mal byť apolitický. Medzitým však v rádiu Expres vyhlási, že zvažuje kandidatúru ako na generálneho prokurátora, tak aj na špeciálneho prokurátora. Avšak momentálne uvažuje skôr o tej druhej funkcií.

O apolitickosti sa u Daniela Lipšica hovoriť veru nedá keďže najsilnejšia koaličná strana Oľano na svoju kandidátku už po druhý krát vzala aj šesť členov strany NOVA, ktorej jedným zo zakladateľov v roku 2012 bol práve Daniel Lipšic po odchode z KDH.

,,Prekrúžkoval“ sa z nich len Gábor Grendel. Pozrela som si web strany NOVA (nova.sk) a jediné čo som sa dozvedela bolo, že webová stránka je vo výstavbe. Žiadne informácie o predsedníctve, sneme sa mi zistiť nepodarilo. Čo sa týka strany NOVA a spolupráce s Oľano tak popularite sa mohli tešiť len dvaja kandidáti Gábor Grendel a Daniel Lipšic. V roku 2016 sa prekrúžkovali práve len oni dvaja. Lipšic v tomto volebnom období chodil debatovať za Oľano v takmer každej relácií: či už v televízií alebo v rozhlase. Vysmieval sa z programového vyhlásenia vlády, ktoré prirovnával k ,,slohovému cvičeniu“, a aj tomu, že koalícia v tom čase bola v zložení ľavica a pravica (podľa jeho slov malé pravicové strany).  A neustále tvrdí, že na Slovensku je nutné vymeniť špičky na prokuratúre a že ľudia si neprajú vládu Smeru… ktorý mimochodom suverénne vo voľbách zvíťazil (28,28%). Prišiel aj s tvrdením že vládu zostavili oligarchovia (samozrejme bez dôkazov).

September 2016

Natália Blahová (v tom čase poslankyňa za SaS, dnes členka mimo-parlamentnej strany Demokratická strana) na svojom blogu uverejnila článok s názvom ,,Requiem za znásilnené dievčatá“ na blogovacej platforme Denníka N, a tak svetlo sveta uzrela ,,Kauza čistý deň“.

Daniel Lipšic na opozičných tlačovkách využíva emocionálnu rétoriku a za celú kauzu viní práve predstaviteľov strany Smer-SD a aj detskú ombudsmanku Vieru Tomanovú. Vtedajšia opozícia sa kauzy chytila okamžite a dokonca došlo aj k odvolávaniu vtedajšieho ministra sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera (Smer-SD), ktoré dopadlo fiaskom.

V relácií Braňa Záborského v rádiu Expres sa vyjadril:

,,V iných krajinách padajú pre podozrenia zo zneužívania detí hlavy“.

Do dnešného dňa však Daniel Lipšic nevysvetlil ako sa s maloletými dievčatami, ktoré priniesol so sebou na prokuratúru za účelom podania trestného oznámenia skontaktoval a označil za svoje klientky, aj toto je jeho konanie možno právom označiť za protizákonné, keďže jeho klientkou môže byť len osoba, ktorá dovŕšila plnoletosť.

A do tretice takmer porušil zákon tým, že mal ,,v rukách“ zdravotné záznamy Petra Tománka, riaditeľa resocializačného centra Čistý deň, ktoré sa chystal ,,použiť“ v jeho neprospech. Kde k záznamom spomínaného prišiel? Dodnes tiež nevysvetlil…

A škoda, že v tom čase média nevenovali veľa pozornosti aj vyjadreniam matky jednej z dievčín…

19. september 2016

Podľa vlastných slov sa Daniel Lipšic o ôsmej večer vracal domov z obchodu, a išiel 50km/h rýchlosťou. Prechádzajúci pán mal na sebe tmavé oblečenie bez reflexných prvkov zbadal ho, až keď tomu nemohol zabrániť. Vzdal sa svojho poslaneckého mandátu. Vyšetrovanie tejto nešťastnej udalosti trvalo štyri mesiace a zo znaleckého posudku jednoznačne vyplynulo že Daniel Lipšic sa riadeniu nevenoval tak, ako mal a nedal chodcovi prednosť na prechode!

Lipšica napokon za jeho prečin právoplatne odsúdili na okresnom súde Bratislava III. Na tri roky podmienečne s päťročným probačným dohľadom

Obvinená z objednania vraždy, konverzácie a nejasnosti: 

Na verejnosť uniklo mnoho konverzácií Aleny Zsuzsovej obvinenej z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka, a slovenská meme scéna mala kontent postarané na dlhú dobu. Martin,Glváč (Smer-SD), Andrej Danko (SNS), Boris Kollár (Sme rodina), Juraj Droba (SaS), Daniel Lipšic (Oľano-NOVA).

Martin Glváč sa napokon mandátu vzdal…, Andrej Danko konverzáciu priznal (v tom čase bol čerstvo rozvedený a netušil, s kým si celú dobu písal; bral to ako nevinný flirt), Boris Kollár sa ku komunikácií a aj stretnutiam priznal a dokonca aj k tomu, že jej venoval drahé auto, Juraj Droba tvrdil, že si matne na komunikáciu spomína a že netušil, kto sa za prezývkou na sociálnej sieti skrýval a že ku konverzácií prístup nemá keďže všetky správy denne maže. Komunikácia s Danielom Lipšicom bola spomedzi všetkých najpikantnejšia a aj najobsiahlejšia (62 strán!). Jasne z nej vyplýva, že došlo aj k viacero (intímnym) stretnutiam… Pri konfrontácií Daniel Lipšic označil toto celé za ,,diskreditačnú kampaň a lži.“ 

Podotýkam že práve Daniel Lipšic bol právnym zástupcom Kuciakovcov v pojednávaní v prípade vraždy Jána kuciaka a Martiny Kušnírovej.  Zsuzsová už počas prvého pojednávania žiadala o vyradenie Lipšica z pojednávania z dôvodu, že sa osobne poznajú. Myslím si, že je na mieste otázka, prečo nikto neprikladal dôležitosť a nikto znova nekonfrontoval Lipšica s prepisom 68 stranovej konverzácie (v jeho prípade stačilo povedať len raz a vybavené!). Principiálne považoval komunikáciu z Threemy (medzi Kočnerom a Zsuzsovou) za kľúčovú a že aj zo šifier je jasné, že si dohadovali vraždu. Súd napokon dopadol tak ako dopadol…

V čase vynesenia rozsudku v prípade vraždy Kuciaka okrem káuz súčasnej vlády slovenskom otriasajú aj udalosti z protestov požadujúce spoločenské zmeny v Bielorusku. Ľudí s profilovkou Bieloruskej zástavy denno-denne pribúda čoraz viac a solidaritu s Bieloruskou opozíciou vyjadrili všetci najvyšší ústavný činitelia Slovenskej republiky, odsúdili zásah polície voči protestujúcim. Treba im však pripomenúť že nehumánny a nedemokratický zásah proti demonštrantom sme na Slovensku zažili po roku 1989, aj my konkrétne v roku 2012 na príkaz vtedajšieho ministra vnútra, ktorým nebol vtedy nik iný ako Daniel Lipšic – protesty Gorila rozohnané vodnými delami (3. február 2012, 19:48 policajti použili vodné delo; paradoxne video zverejnil admin Zomri, Peter Valovič, pozn. redakcie), použitím gumových projektilov a špeciálnou pyrotechnikou na demoštrujúcich. Na proteste, ktorý bol pokojný, mnoho demonštrantov skončilo s vážnymi zraneniami a aj hospitalizáciou v nemocnici. Po zásahu sa Lipšic dennodenne dušoval, že zranený nebol, no opak je však pravdou! Dodnes sa dajú vyhľadať videá, fotografie, svedkovia a aj nemocnice majú vo svojich záznamoch informácie o privezených /ach…toto som asi blbo napísala./  

Pán Lipšic, ak máte aspoň trocha sebareflexie vstúpte si do svedomia a prehodnoťte svoje ambície uchádzať sa o akýkoľvek post na GP. A aj vysvetľovať nám máte teda toho dosť! 

Jana Samarasová

2 thoughts on “Prečo by sa Daniel Lipšic nemal stať generálnym ani špeciálnym prokurátorom

  • 21. septembra 2020 at 10:28
    Permalink

    toto je len pokračovanie, ktoré začalo veľmi dávno.
    Akosi málo sa spomína ODM – liaheň brojlerov všetkého druhu. Tých členov regrútovali už na stredných školách. Ak si niekto pozrie na ich stránke len niektoré osoby a obsadenie…. tak sa bude čudovať, kam všade sa rozliezli. A nerozliezli sa náhodou. Môj študentík Martin Cebo už v 23. rokoch robil šéfa úradu MV SR za miništranta Palka. A Lipšic, Mikloš a spol…. a ďalší (Rybníček, Dostál….) sú tiež brojlerové kusy vychovávané v regrutačnom stredisku ODM. Dokázali sa infiltrovať skoro vo všetkých politických stranách, neziskovkách, bankovom sektore….

  • 22. septembra 2020 at 19:25
    Permalink

    Výborný text. Nedávno tu jeden nemenovaný autor chcel Matoviča a jeho podnik (ťažko to nazývať stranou) predstavovať ako akési menšie, „konzervatívne“, zlo, ktoré si treba uchrániť pred mocibažnými progresívcami. Je to samozrejme nezmysel. Tieto metastázy KDH, asi najväčšieho potratu na slovenskej politickej scéne, sú pre Slovensko viac menej rovnaké zlo ako Biháriová s Nicholsonovou.
    Za prvé, konzervativizmus Oľano sa aj tak týka takmer výlučne len potratov a len veľmi málo ochrany národných záujmov a národného dedičstva. To už naozaj aj Hlas je xkrát konzervatívnejší ako Oľano.
    Matovič má plejádu vystúpení a výrokov, kde spochybňoval napr. migráciu počas migračnej krízy, obhajoval islam či politiku politickej korektnosti a jeho hnutie je výrazne postavené na menšinách (etnických ako Maďari a Rómovia, z časti aj náboženských, viď americký sektár Krajči). Netreba zabúdať, že sa do vysokej politiky zviezol na chrbte SaS, strany, ktorá bola v tom čase najviac známa ako strana feťákov, LGBT a bratislavskej mládeže (no, teraz im konkuruje dosť PS). Matovič odjakživa kolaboroval s liberálnymi extrémistami, havloidmi a obdobnou spodinou. Protislovenských havloidov z Týždňa si dokonca svojho času hodil aj na kandidátku (aj keď tí mu nakoniec utiekli pre jeho šibnutosť).
    Za druhé, Oľano má v pláne zaviesť čistky na úrovni Stalina v menej likvidácie politickej opozície. Lipšic by bol pre nich ideál a ich kroky sú v tomto smere čoraz čitateľnejšie. Tu už musia ísť nabok nejaké ideológie, tu už ide o samotnú podstatu právneho štátu. Oľano je des a hrôza 1.stupňa.

Pridaj komentár