Americkí vojaci budú robiť výcvik ozbrojených síl SR, komentujú Ľuboš Blaha aj Vladimír Manda

BRATISLAVA, 7. september 2020 – Parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť schválil prítomnosť štyroch amerických vojakov na území Slovenska. Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) s tým, že prítomnosť amerických vojakov má širší a významný rozmer.

Vláda v polovici augusta schválila prítomnosť príslušníkov ozbrojených síl Spojených štátov amerických. Vojaci by mali na Slovensku pôsobiť 36 mesiacov a ich hlavnou náplňou práce bude zabezpečenie výcviku a poradenstva ozbrojených síl Slovenskej republiky. Informujú HS.

Komentár Vladimír Mandu na Naďov odkaz „konšpirátorom“

Odkaz ministra obrany „konšpirátorom“ je sám plne konšpiračný, pretože zakrýva podstatu prijatia amerických vojakov. Tí nás nemusia stáť ani euro, ale zato prídeme o časť nezávislosti, lebo je isté, že napriek tomu, že sa budú pohybovať po našom území, nebudú našim právnym systémom postihnuteľní, ergo budú takým malým cudzím štátom v našom štáte.

Komentár Ľuboša Blahu

Vláda Igora Matoviča konečne potvrdzuje, prečo v skutočnosti vznikla. Včera bolo rozhodnuté, že na Slovensko prídu 1. októbra americkí vojaci a pozývací list napísal Vasiľ, pardon, Jaroslav Naď. Matovičov minister obrany.

1. Slovensko opäť nadobúda všetky črty ekonomickej a vojenskej kolónie, aké malo aj počas vlády Mikuláša Dzurindu.

2. Spomeňte si: aj vtedy stačilo, aby George Bush pískol a slovenská vláda sa okamžite pridala k americkej invázii do Iraku – aj proti vôli svojich európskych spojencov.

3. Až vláda Roberta Fica zmyla hanbu z tejto kolenačkovej politiky voči USA a stiahla vojakov z Iraku.

4. Rovnako sa správala vláda pravice aj v čase bombardovania Juhoslávie. Otvorila vzdušný priestor pre americké stíhačky, aby mohli hádzať Havlove „humanitárne“ bomby na nevinných Srbov.

5. Aj túto hanbu zo Slovenska zmyla Ficova vláda a na znak solidarity so Srbskom nikdy neuznala Kosovo.

6. Odmietli sme americké základne, odmietli sme amerických vojakov. Robert Fico jasne vyhlásil, že Slovensko už nikdy viac nechce mať skúsenosť s cudzími vojskami na našom území a je jedno, do ktorého vojenského paktu aktuálne patríme. Tohto sme sa držali, aj keď tlak bol obrovský.

7. Ísť proti americkým záujmom sa nevypláca. „Satelit“ má poslúchať, nie reptať. A tak prišlo k rozhodnutiu o zmene vlády. So všetkým, čo k tomu patrí.

8. Bolo potrebné vytvoriť ilúziu, že na Slovensku vládnu vrahovia a mafiáni, proste číre zlo, a tak sa zneužila vražda novinára a zmobilizovali sa všetky médiá a mimovládny sektor na povalenie Ficovej vlády. Scenár nápadne pripomínal majdany v postkomunustických krajinách. Vyvolať nenávisť a využiť k tomu akékoľvek prostriedky.

9. Výsledok je tu: na Slovensku už nevládnu „mafiáni“, ale Boris Kollár, ktorý so Steinhubelom a Piťom prevádzkovali v 90.rokoch charitatívne stredisko pre ľudské práva.

10. Už konečne nevládnu tí zlí „Kočnerovi ľudia“, ale Richard Sulík, najznámejšia Kočnerova obeť, ktorú dotyčný Kočner prinútil pravidelne jedávať nedovarený hemendex na raňajky a ešte úbohého predsedu Sulíka aj prinútil chcieť, aby mu lustroval stranu.

11. Už nevládnu tí zlí „podvodníci“, už vládne najčistejší Igor Matovič, ktorý síce robil podozrivé kšefty s megapodvodníkom Majským a na svoje vlastné daňové podvody zneužíval aj svoju matku, ale to nevadí – on je obyčajný milionár a tí môžu.

12. Akoby zázrakom odrazu nikomu nevadí, že sú to všetko mafiáni a podvodníci – už tu predsa konečne máme „slušné Slovensko“, ktoré môže splniť to najdôležitejšie: pozvať sem amerických vojakov.

13. V kampani som to opakoval stále dokola: keď odstavia Smer od moci, ako prvé sem zavolajú amerických vojakov. A je to tu.

14. Nebojte sa – začnú štyrmi poradcami, potom zavolajú ďalších a nakoniec tu bude batalión. Krajina pod kontrolou. Ako po roku 1968. Po Ficovi to tu treba trochu „znormalizovať“ – Big Brother sa postará.

15. Áno, robili sme chyby. Áno, robili sme kompromisy. Áno, v geopolitike sme nedokázali vyhrať všetko, čo sme chceli. Ale vždy sme chránili Slovensko. A nikdy sme ho nezradili. Nikdy sme sem nevpustili cudzie vojská. Tak už viete, prečo musela vzniknúť táto vláda?

4 thoughts on “Americkí vojaci budú robiť výcvik ozbrojených síl SR, komentujú Ľuboš Blaha aj Vladimír Manda

  • 8. septembra 2020 at 11:42
    Permalink

    Práve včera som pozeral BBC ale aj RT…
    v USA vytiahli tímy Bidena ale aj Trumpa brožúrku z minulých čias, ako bojovať proti guerille….
    Asi okrem tých nepokojov doma chcú aby boli pripravení aj na podobné zásahy vonku

  • 8. septembra 2020 at 20:32
    Permalink

    A čo nas chcú este naučit ? Stražit makove pVolia CIA v Afganistane nas uz naucili. Strielať civilistov z helikoptéry ako v Iraku?
    Múdrosráč Naď by mal ešte kúpiť minimalne 4 americke jadrove ponorky : Po jednom kuse pre Oravsku priehradu, Liptovsku Maru, Zemplinsku Širavu a Gabčíkovo , aby sme pribrzdili Rusko.
    Neuveriteľne by tak zvýšil kredit našej americkej kolónie.

  • 9. septembra 2020 at 12:16
    Permalink

    Peknééé!
    Až na toho „Vasiľa“, ktorému ja ĎAKUJEM za pozývací list, ktorému ďakujem za to, že „krajina bola pod kontrolou“ a nedrancovali ju špekulanti a mafiáni, ktorí si dnes užívajú výsledky práce poctivo pracujúcich. Slovami Puškina: „…nie som schopný obetovať potrebné v nádeji, že získam nadbytočn

Pridaj komentár