Pellegriniho liberálna strana zneužila ešte aj SNP na svoj smiešny boj s Ficom. Cenzor Mičev a jeho moralizovanie

Tento článok nebude dlhý. Iba nadviažem na môj článok z konca júla o bezcharakternosti v politike. Nejaká pani Medveď uviedla na adresu Smeru v súvislosti s bojkotom osláv SNP, že je smutné, keď niekto uprednostní pred vzdaním úcty hrdinom SNP politiku a pateticky dodala, že je to vraj urážkou všetkých, ktorí položili životy za našu slobodu. Pani Medveď, chcete vari povedať, že SNP bolo apolitickou akciou?

Zhodou okolností reagoval podobným spôsobom Mičev na ľudí, ktorí protestovali proti zneužitiu SNP. Mičev mimochodom prostredníctvom svojej hovorkyne odmietol účasť komunistickej strany na oslavách SNP. Odvolával sa cez hovorkyňu na akúsi apolitickosť, akoby predstavitelia vlády neboli politickými predstaviteľmi a akoby samotné SNP, ktoré malo svoj jasný sociálny, geopolitický, mierový a národný rozmer, nebolo politickou akciou.

Strana Hlas si ešte aj na tomto nechutnom zneužívaní SNP (v prospech PR vládnych strán) prihriala polovievočku vo svojom smiešnom boji proti Smeru. Strana Hlas evidentne nevie nijak inak zaujať, než pchaním sa do p…riazne voličom liberálnych strán a verklikovaním prázdnych politicky korektných fráz. Nie je to Smer, ktorý zneužíva SNP na politické PR, ale naopak, strana Hlas, ktorá ešte aj oslavy SNP zneužíva na svoj smiešny boj proti Ficovi. Pán Pellegrini, vyliezli ste po chrbáte Roberta Fica, na čo sa vlastne hráte?

Urážkou obetí je účasť na podujatí, ktoré diskriminuje účastníkov

Ktovie, čo by na toto povedali Novomeský, Husák a ďalší, ktorí organizovali SNP, ale aj Vianočnú dohodu a Košický vládny program. V každom prípade neviem si predstaviť organizátorov SNP, Novomeského či Husáka akoby spokojne stáli na oslavách vedľa Kisku či popri kolaborantoch, ktorí spokojne slúžia záujmom Spojených štátov Amerických. Neviem si ich predstaviť ani po boku liberálov Mičeva či Pellegriniho. Verím, že by vzhľadom na ich vyjadrenia takéto oslavy podobne ako komunistická strana či Smer odignorovali. Urážkou bojovníkov v SNP nie je neúčasť na oslavách, ale naopak, kolaborácia s organizátormi, ktorí znemožnili prístup predstaviteľov komunistickej strany na tomto podujatí.

Na záver citát Novomeského: „Vianočná dohoda o SNR, SNP, ¾ ročná partizánska vojna, potom obnovenie republiky, Košický vládny program a všetky nemenované rozhodujúce články nášho dramatického politického a spoločenského vývoja nemali a nemajú iný zmysel než boj o nové Slovensko… Kto začína revidovať jednotlivé princípy SNP, dáva možnosť revidovať samotnú jeho existenciu. Kto pripúšťa, že bol chybný národný, kultúrny alebo sociálny program SNP, pripúšťa napokon – i keď nechce – chybnosť celého povstania.“ Že pán Mičev? Že páni kolaboranti?

Váš znechutený Ondrej Gorod II.

One thought on “Pellegriniho liberálna strana zneužila ešte aj SNP na svoj smiešny boj s Ficom. Cenzor Mičev a jeho moralizovanie

  • 29. augusta 2020 at 19:44
    Permalink

    Zavádzajúci text, lebo s politikárčením začal ako prvý Fico pri jeho dnešnej rannej tlačovke. Pellegrini už len, ako zvyčajne, reagoval na následný Ficov útok. Je to takmer vždy Fico, ktorý útočí ako prvý. A to nepíšem ako nejaký fanúšik Hlasu. To je proste len fakt.

Pridaj komentár