Hlas-SD si dovolil vyzvať premiéra, aby plánované ďalšie celoplošné testovania boli dobrovoľné

Bratislava 19. novembra (TASR) – Mimoparlamentný Hlas – sociálna demokracia vyzýva premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby ďalšie plánované celoplošné testovania boli striktne dobrovoľné. Za takýmto testovaním vidí strana Matovičovu osobnú politickú hru. V reakcii na plánované ďalšie plošné testovanie to uviedol líder Hlasu a expremiér Peter Pellegrini.

„Igor Matovič ide opäť celé Slovensko zaťahovať do svojej osobnej politickej hry v podobe celoplošného testovania, hoci doteraz nevidíme jasný medicínsky význam tých predchádzajúcich. Vyzývame ho, aby ďalšie celoplošné testovanie nevhodnými antigénovými testami bolo striktne dobrovoľné,“ povedal Pellegrini.

Kritizuje hrozby trestami. Premiér podľa neho musí presvedčiť ľudí, že jeho osobný nápad s testovaním je skutočnou zbraňou proti vírusu. „A nie hnať celý národ pod hrozbou trestov na odberné miesta,“ zdôraznil.

Matovič oznámil, že do Vianoc by sa malo uskutočniť ďalšie plošné testovanie. Bližšie informácie zatiaľ nezverejnil. Epidemiológovia aj ústredný krízový štáb podľa jeho slov vyhodnotili plošné testovanie ako dôležité, pretože dokázalo skresať počet pozitívnych ľudí, ktorí denne pribúdali. Matovič tiež uviedol, že v hre môže byť aj decembrový lockdown, ak sa ľudia nebudú chcieť zúčastniť na dobrovoľnom testovaní.

Pridaj komentár