Voľby v USA s doc. JUDr. Branislavom Fábrym, PhD.

Ako dopadli prezidentské voľby v USA? Aký je volebný systém v USA? Prečo umožňuje stať sa prezidentom aj kandidátovi, ktorý získa menej hlasov? Aké boli hlavné témy volieb? Ako môžu justícia či súdy, predovšetkým ten Najvyšší súd, zasiahnuť do výsledku volieb?

podnadpis

O výsledku volieb v USA rozhodujú takzvané swing (premenlivé) štáty. Ako a prečo sa menili výsledky na Floride, v Severnej Karolíne či v Ohiu? Ako je to s korešpondenčným hlasovaním? Ako je zabezpečená objektivita hlasovania a prečo ho – ju Donald Trump spochybňuje? Aké sú scenáre ďalšieho vývoja? Získa Joe Biden Michigan, Nevadu a Wisconsin? Prečo Joe Biden prekvapivo zvíťazil v Arizone? Prečo je Pennsylvánia taká kľúčová a môže v konečnom dôsledku rozhodnúť o celkovom výsledku volieb?

Joe Biden

Je možné, že ak jedna strana neprijme verdikt prípadného súdu, že to vyvolá až občiansku vojnu? Je možné, aby neprijatie verdiktu prípadného súdu vyvolalo až občiansku vojnu? Aké sú precedensy z histórie? Je možné, že žiaden z kandidátov nezíska dostatočný počet voliteľov? Čo nastane potom? Aké sú lehoty, aby mohli volitelia zvoliť nového prezidenta? Čo to mohlo spochybniť?\

  • dhdj
  • \dhdh
  • ddf

dedlkdejlk

djkdlkd

Foto: CC , Book Catalog

Pridaj komentár