Hrdlička adresuje tvrdé slová Korčokovi

Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Ivan Korčok zo strany Sloboda a solidarita sa vyznamenal. No nezaprel svoju politickú podstatu. Na včerajšej tlačovej konferencii sa prihlásil k okamžitému uvaleniu sankcií voči Bielorusku. Mimo toho, bohorovne presviedčal verejnosť o tom, ako sa šíria dezinformácie a konšpiračné teórie v súvislosti s udalosťami v Bielorusku. Nezabudol spomenúť aj komunistov, ktorí podľa neho pri každom občianskom odpore pred rokom 1989 argumentovali ich organizovaním zo zahraničia.

Nuž milý pán minister je buď hlupák a nepozná históriu, alebo zámerne koná účelovo a poplatne euroatlantickej politike. Ten druhý prípad je horší a podľa mňa ho možno označiť vlastizradou. Ak pán minister nepozná historické udalosti, tak sa mu aspoň niektoré veľmi jednoducho pokúsim priblížiť. Po roku 1945 v Československu pôsobili skryté sily riadené práve zo zahraničia, ktoré zavraždili mnohých predsedov národných výborov a komunistických funkcionárov. Československé pohraničie predovšetkým v jeho západnej časti, bolo ešte aj dlho po roku 1948 neustále atakované teroristickými skupinami organizovanými zo zahraničia. Nemožno zabudnúť na pôsobenie banderovcov na území republiky, ktorí majú na svojich rukách veľké množstvo krvi. Nedá sa všeobecne nespomenúť množstvo povojnových sabotáži v Československom poľnohospodárstve i priemysle, rovnako tak koordinovaných zo zahraničia. Dnes možno smelo hovoriť minimálne o vážnych podozreniach z toho, ako západné spravodajské služby ovplyvňovali politické procesy v Československu v päťdesiatych rokoch. V šesťdesiatych rokoch začal v ČSR prebiehať proces nazývaný ako „Pražská jar“. Možno konštatovať, že podstatou tohto procesu bola spočiatku jednoznačná a úprimná snaha komunistov a to zdôrazňujem komunistov, ako boli napríklad Dubček, Husák, Biľak, Svoboda a mnohí ďalší, ktorí za širokej občianskej podpory usilovali o demokratizáciu socialistického zriadenia, poznačeného ťažkým povojnovým obdobím. Tento proces bol zvrátený práve vďaka iniciatíve a opatreniam „demokratického“ západu, jeho spravodajských služieb a nakoniec smeroval k vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Je všeobecne a verejne známe, že v období nazývanom normalizácia, pôsobili v Československu jednotlivci a skupiny zahraničím koordinované a vyvíjajúce činnosť proti socialistickému zriadeniu.

V tomto kontexte pán minister asi zabudol na intenzívne pôsobenie rozhlasových staníc, ako boli Slobodná Európa, či Hlas Ameriky, ktoré otvorene šírili protisocialistickú propagandu, rôzne klamstvá a konšpirácie. No a nakoniec pán minister nevie, alebo nechce vedieť, ako priamo zasahoval ten „demokraticky“ západ do samotného novembra 1989 a do procesov, ktoré po ňom nasledovali. Komunisti pred novembrom 89 urobili veľa chýb, no v zasahovaní Západu do vývoja spoločnosti mali pravdu! Za posledných, už viac ako 30 rokov, je pre inteligentného človeka úplne evidentné ako zahraničie (to západné a „demokratické“) pôsobilo na rozkradnutie priemyselných podnikov a podriadenie celej ekonomiky Svetovej banke, Medzinárodnému menovému fondu a nadnárodným monopolom.

Je zjavné, ako pod vplyvom zahraničnej politiky prichádzame o svoju štátnu zvrchovanosť a národnú suverenitu. Je úplne evidentné, ako ten „demokratický“ západ ovládol a ovláda takmer celý mediálny priestor. Likviduje našu kultúru, skutočné ľudské hodnoty a usiluje o deformovanie a prekrúcanie našej novodobej histórie. No … a dovolím si smelo skonštatovať že aj súčasné politické špičky vrátane pána ministra Korčoka, jeho štátneho tajomníka Klusa, či ministra obrany Naďa, ktorí sa hlásia k euroatlantickej orientácií Slovenska, sú koordinovaní, usmerňovaní a priamo riadení zo zahraničia. Niet pochýb o tom, že „demokratický“ západ má dnes svoje chápadlá aj v Bielorusku a to teraz neobhajujem Lukašenka. Má ich tam tak pevne rozvinuté ako napríklad vo Venezuele, Bolívii, na Ukrajine, ale aj v Českej, či Slovenskej republike.

Ja osobne som presvedčený, že tieto chápadlá stáli aj za procesmi, ktoré spustila vražda novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Na záver sa pýtam, či úsilie o zavedenie sankcií voči Bielorusku, či financovanie mimovládnych organizácií v Bielorusku zo strany Českej republiky, Poľska a iných západných štátov, nie je zasahovaním do vnútorného vývoja v Bielorusku?

Jozef Hrdlička na sociálnej sieti

One thought on “Hrdlička adresuje tvrdé slová Korčokovi

  • 28. augusta 2020 at 18:36
    Permalink

    Pán Hrdlička, pamätáme sa! Pravda však oči kole a ako vraví jedno maďarské príslovie – silnejší pes s prepáčením – jebe…

Pridaj komentár