Zásadný prejav Jaroslav Foldynu: Myslíte, si že všetci prahnú po západnom type demokracie?

Poslanec Jaroslav Foldyna politicky nekorektne a trefne o situácii v Bielorusku a nehoráznom pokrytectve politikov vo vzťahu k interným problémom Bieloruska. Foldyna prehlásil:

V Bielorusku je zrejme autoritatívny režim. A to nesporne asi je. Bielorusko nie je Taliansko, ani Česká republika. Majú svoje poňatie života. Úplne iné. Myslíte, si že všetci prahnú po západnom type demokracie? Tak ako sme ho nastolovali spoločne, pretože sme k tomu držali hubu a krok, v Iraku? Zhodili sme Kaddafiho? A čo sa tam zmenilo? Žijú lepšie? Myslíte, že si, že keď sme financovali bojovníkov v Sýrii, je tam lepší režim?

Foldyna sa pustil aj do mimovládnych organizácii:

My len z peňazí daňových poplatníkov financujeme nevládne organizácie, ktoré roz.ebávajú systém po celom svete, kde sa im to páči… Uvedomte si to, že za peniaze českého daňového poplatníka sa akási organizácia snaží nastoliť „demokratický režim“ v Bielorusku. Nech nám dá tie 4,5 milióny a my to rozdáme ľuďom na zdravotnú starostlivosť…

Pokračuje kritikou tyranie menšiny:

230 alebo 250 tisíc demonštrantov nie je Česká republika. Tu je 8 miliónov voličov, tak ako v Bielorusku. Nechajme Bielorusov, nech si vyriešia svoju bieloruskú záležitosť a starajme sa aby sa v Českej republike žilo dobre.

A uzatvára komentárom o pokrytectve:

Nehrajme sa tu na to,že my sme tí najspravodlivejší a najmúdrejší. Nie sme. Sme pokrytci, pretože sme boli ticho, keď sa to dialo inde. Keď sa to dialo v Paríži a strieľali gumovými projektilmi… strieľať do ľudí sa nemá? Je to vecou Paríža a Francúzska? A ja vôbec neviem presne ako to v tom Bielorusku je. Je tých 200 tisíc ľudí obrazom celého Bieloruska? Veríme Českej televízie, bola tam? Ja to neviem? … My neviem vyriešiť ani len situáciu sociálne slabých ľudí v Usteckom kraji. Jedna vylúčená lokalita vedľa druhej a nevieme to vyriešiť. Ale hlavne, že sa motáme do iných zemí a sme strašní moralisti! A len sme zabudli na tom, že keď sa búrali režimy v Lýbii, Sýrii a Iraku v rozpore s medzinárodným právom, tak sme držali hubu a krok!

Videozáznam mého vystoupení ve sněmovně k Bělorusku.

Uverejnil používateľ Jaroslav Foldyna Streda 19. augusta 2020

2 thoughts on “Zásadný prejav Jaroslav Foldynu: Myslíte, si že všetci prahnú po západnom type demokracie?

  • 24. augusta 2020 at 0:10
    Permalink

    Môj milenec sa rozišiel so mnou, viem, že to bola moja vina, ktorá ho prinútila rozobrať sa so mnou, chytil ma, rozprával sa o ňom, bol tam chlapec, ktorého volám, môj priateľ ma ťahal a mal sex so mnou, potom môj milenec nás chytil, potom rozišiel sa so mnou, veľmi ho milujem, celé dni, mesiace a mesiace ma potešilo, že ma nesúhlasil, čítal som online, ako získať späť svojho milenca, potom som narazil a článok o tom, ako sa žena vrátila späť jej manžel, ktorý sa s ňou rozvádza, povedala, že doktorka Lomi jej pomohla urobiť nejaké modlitby a jej manžel je späť k nej, potom sa obrátim na doktorku Lomi a vysvetlí, čo sa stalo, potom mi pomohol urobiť nejaké modlitby a môj milenec sa vrátil prosiac ma, že on bolo mi ľúto, že ma stále miluje, a dnes sme späť spolu a sľubujem, že sa s ním nikdy nebudem rozprávať, a dnes sme obaja šťastní, ak potrebujete aj doktora Lomiho, ktorý mu pomôže kontaktovať ho na čísle Line of WhatsApp; +2349034287285 môžete mu tiež poslať e-mail; lomiultimatetemple@gmail.com o pomoc.

  • 24. augusta 2020 at 11:28
    Permalink

    „Civilizovaná“ Európa v čele s USA podporujú opozíciu v Bielorusku. Vložili do toho aj svoje peniaze, no už nie 5 mld ako na Ukrajinu, a tak je výsledok otázny.
    Už deň po voľbách vedeli, bez prepočítania hlasov, že voľby nie sú regulárne a neuznali prezidenta Lukašenka. A spustili masové protesty, kde opozícia žiada ešte aj zamestnancov podnikov, aby štrajkovali a tí, ktorí chodia do práce musia prejsť tzv. uličkou hanby, za pokriku urážok a vyhrážok. Líderku opozície, ktorá hovorí k národu z Litvy, už stiahli z obehu, dodatočne sa zistilo, že je bez charizmy a hlavne bez potrebnej inteligencie, aby mohla byť na čele odporu a nieto ešte štátu. Prostá žena z domácnosti…
    Program opozície má 7 hlavných bodov, všetky smerujú k prerušeniu spolupráce s RF, odstránenie ruského jazyka, vstup do EÚ a NATO…podobne, ako to prebiehalo na Ukrajine. Hlavne prerušiť všetky väzby na Rusko.
    Slovenský vyslanec v Bielorusku, ktorý nahradil pána Migaša, aktívne podporuje protestné akcie protilukašenkovskej opozície, presne podľa línie súčasného MZV.
    Podľa vedenia EÚ sú protesty mierumilovne, výzva radikálov k zabíjaniu a mučeniu členov ozbrojených zložiek OMON-u a ich rodín ostáva civilizovanou Európou nepovšimnutá.
    Obraz zbedačenej Ukrajiny, ktorý by mohol byť výstrahou pre Bielorusko, nezastaví profesionálnych školených a dobre platených rozvracačov. Predajú svoju vlasť za misu šošovice a je im jedno, aké to bude mať dôsledky pre život Bielorusov.
    Že sa na protestoch rozdávajú kvety je už len chabá snaha ukázať mierumilovnosť davu, ktorý pri správnom vedení plynule prejde k násiliu…ak bude treba… možno sú už aj tu pripravení snajperi.

Pridaj komentár