Ľuboš Blaha: Čoskoro narazíme na dno a bude to bolieť

Dnešný deň v skratke:

1. Ako najlepšie dostať ľudí pod kontrolu? Pandémiou. Potom môžu vlády špicľovať, oberať ľudí o občianske práva, zotročovať národy. Robert Fico to dnes povedal úplne presne – z covidu sa stáva zámienka na cestu do otroctva.

2. Ak sa vláda konečne nespamätá a nezačne robiť ekonomické a sociálne opatrenia, Slovensko kľakne. Namiesto toho, aby podporovali spotrebu a zvyšovali minimálne mzdy či dôchodky, oni oberajú dôchodcov či robotníkov o posledné peniaze. Sú to nielen sociálni netvory, ale aj ekonomickí analfabeti.

3. Len keynesiánske opatrenia predsa môžu naštartovať ekonomiku – Slovensko potrebuje zvyšovať sociálnu pomoc a príjmy ľudí. Len tak sa dá dostať z krízy a rozhýbať ekonomiku.

4. Ale jediné, čo zvyšuje vláda Igora Matoviča, sú úľavy pre banky a tučné sumy pre advokáta Miškoviča. A popritom terorizujú ľudí. Toto je ich záchranný plán. Katastrofa.

5. Nehovoriac o tom, že v tých najťažších časoch by mali na čele kľúčových inštitúcií štátu stáť skúsení odborníci. No oni na všetky posty hádžu svojich straníckych nominantov – rôznych lesníkov, predajcov nábytku či daňových defraudantov. A to chceli odpolitizovať verejnú správu. Bravó!

6. Najnovšie vyhodili šéfa Sociálnej poisťovne. Gaunersky a protizákonne. Napísali mu arogantný list, vraj pochybil v nejakej veci v roku 2018. On im poslal dôkaz, že nepochybil. Oni na to – v poriadku, nepochybil. Ale aj tak ťa vyhodíme.

7. Ja len, že toto sú spôsoby priemerného sídliskového gangstra s veľkou zlatou reťazou na krku. Z Ovsišťa v roku 1992. Je jedno, čo povieš, móóóre, aj tak ťa zastrelím.

8. Pripomína to inkvizičné procesy v stredoveku. Zjavne veľká inšpirácia pre „Posledného križiaka“, ministra práce Krajniaka. Slastné plamene inkvizície.

9. V stredoveku sa to robilo takto: mladú dievčinu, obvinenú z čarodejníctva, spútali a hodili do potoka. Logicky sa utopila, čo bolo chápané ako znamenie božie, že rozhodli správne, že ju odsúdili.

10. Ale pozor – v prípade, že sa nejakou šťastnou náhodou dievčina neutopila, bol to pre inkvizíciu jasný dôkaz, že je čarodejníčka, a tak ju upálili. Tak či onak – nebolo na výber. Musela zomrieť.

11. Buď utopiť alebo upáliť. Ako pri šéfovi Sociálnej poisťovne – musí byť odvolaný, tak či onak. Inkvizícia rozhodla. Čo tam po zákone!

12. Aby bol fraška dokonaná, na miesto šéfa Sociálnej poisťovne si vládna koalícia okamžite dosadila mladého mestského aktivistu z bratislavského Teamu Vallo, ktorý robil bratislavskému primátorovi Vallovi námestníka pre šport. Áno – pre šport.

13. V Sociálnej poisťovni, ktorá vypláca všetko od dôchodkov až po OČR-ky, zjavne zo všetkého najviac potrebujú zorganizovať pingpongový turnaj zamestnancov. Pri všetkej úcte – to už tam mali dať radšej toho lesníka, čo riadi nemocnicu.

14. Oni si proste z ľudí robia srandu. Námestník pre šport ide riadiť 9-miliardovú Sociálnu poisťovňu. Posledný, prosím, zhasnite svetlo. Sú nekompetentní, sú arogantní a čo je najhoršie, majú totalitné sklony a sťahujú túto krajinu ku dnu – ekonomicky, sociálne aj politicky.

15. Ešteže aspoň Boris Kollár má iné starosti. Zaľúbil sa chlapec. A hlavou sa mu honí Paríž. Gratulujeme, Slovensko takéhoto progresívneho lídra parlamentu ešte nemalo… Nielenže Slovensko položia na kolená, ešte sa nám pri tom bude smiať aj celý svet.

Takto to na Slovensku vyzerá každý deň – čoskoro narazíme na dno. A bude to bolieť.

Ľuboš Blaha

8 thoughts on “Ľuboš Blaha: Čoskoro narazíme na dno a bude to bolieť

  • 11. septembra 2020 at 10:43
    Permalink

    Všetko zlé, je na niečo aj dobré.
    Možno, že to dno trochu osvieti rozum tých zmanipulovaných a nerozhodných občanov.
    Ale treba si dať pozor aj na tých, čo velia do boja, pretože máme s nimi už nejaké skúsenosti.
    Hlavne je potrebné povedať ako na to, aby sa niečo pohlo, len to dno nám asi nepomôže.
    To dno je potrebné detailne analyzovať, aj z medzinárodného hľadiska.

  • 11. septembra 2020 at 19:54
    Permalink

    K bodu 4
    Keď Smer-vláda zaviedla bankový odvod, súčasne bankám odpustila odvody do Fondu ochrany vkladov.
    Len toľko na margo okraja, k tej pomoci bankám.

    • 14. septembra 2020 at 21:22
      Permalink

      Tešíme sa. Slovania radi trpia, je jedno či pre blbosť vlastnú, alebo cudziu. Ešte sa radi vrátime pod maďarov, alebo aspoň Čechov. Neveríte, a čo potom pablb znova zvolený za predsedu hejslovakov
      Hádaniek v priamom prenose, alebo prejav dedičnej slovenskej blbosti.

  • 14. septembra 2020 at 21:21
    Permalink

    Tešíme sa. Slovania radi trpia, je jedno či pre blbosť vlastnú, alebo cudziu. Ešte sa radi vrátime pod maďarov, alebo aspoň Čechov. Neveríte, a čo potom pablb znova zvolený za predsedu hejslovakov
    Hádaniek v priamom prenose, alebo prejav dedičnej slovenskej blbosti.

    • 15. septembra 2020 at 12:30
      Permalink

      Pane Yariss, zdravím Vás!

      Z Vašich slov plyne beznaděj, tedy ve smyslu možnosti změnit stav věcí ve společnosti skrze stávající volební systém. Ano, máte pravdu, 30 let volebních zkušeností JEDNOZNAČNĚ potvrzuje mou dávnou úvahu, že volby v kapitalismu nezmění zhola nic. Vše je uplaceno penězi, a proto tuto vlnu tsunami jakkoli překonat v rámci nynějšího systému naprosto JEDNOZNAČNĚ NELZE.

      Doslova před pár dny proběhl v Rusku Jednotný hlasovací den, přesněji, kvůli koróně se jednalo o tři dny, ne jako dříve o jeden den. Gubernátorské volby 2020 proběhly letos v Rusku ve dnech 11. až 13. září. Ofic. výsledky sice zveřejněny stále nejsou, ale hlasy sečteny již byly, včetně komentářů KSRF ústy předsedy Gennadije Zjuganova.

      Nejsou to potěšitelné zprávy. Ruští komunisté prohráli na plné čáře, naopak ruská oligarchie, tedy její mocenská strana Jednotné Rusko, slaví DRTIVÉ VÍTĚZSTVÍ doslova v celém Rusku. Jako obvykle, byť jen na základě neofic. výsledků, získali dolaroví miliardáři a milionáři ve volbách 11. až 13.9. t.r. v Rusku kolem 80 % hlasů. S komunisty během těchto voleb vládnoucí strana Jednotné Rusko zatočila tím nejpodlejším způsobem ─ skoro všichni kandidáti KSRF byli z vol. kandidátek ODSTRANĚNI, ABY NEBYLO MOŽNÉ za ně hlasovat.

      Z uvedeného JASNĚ PLYNE, nejen tedy z Vašich slov, pane Yariss, že volby jsou pro levici ve slovanských zemích, v Rusku zejména ─ NAPROSTO NEPRŮCHODNÉ. Zkrátka, aniž bych to dále okecával, tudy cesta NEVEDE.

      Ostatně, státní převrat nejen v ČSSR, proběhl násilně v ulicích, ve volbách ani náhodou! V Rusku převrat proběhl s krvavým finále (dle samotného M. Gorbačova min. 5000 mrtvých) v měsících září-říjen 1993 ve stylu generála Augusta Pinocheta v Chile 11. září 1973. Levice v burž. vol. systému NIKDY NEMŮŽE VYHRÁT. To je know-how, o kterém jsem BYTOSTNĚ PŘESVĚDČEN.

      POSTSKRIPTUM
      Ve včerejším vystoupení k výsledkům voleb v Rusku předseda KSRF G. Zjuganov vyslovil mj. tyto dvě STRAŠNÉ VĚTY na úrovni HORORU, cituji: «Nezaměstnanost se v posledních měsících v Rusku zvýšila pětkrát. Půlka Ruska žije z platu 7 (sedm!!!) dolarů měsíčně a to už je africká životní úroveň.» Konec cit.

      ZDROJ:
      Tisková konference KSRF
      k výsledkům Jednotného hlasovacího dne (Moskva 14.9.2020)

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=TX9oRWu-frw&feature=emb_logo

Pridaj komentár