NRSR: Výbor pokračuje v híringu kandidátov na šéfa GP,vypočuť má Šantu a Žilinku

Bratislava 23. novembra (TASR) – Členovia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR od pondelkového rána pokračujú vo vypočúvaní kandidátov na generálneho prokurátora. Pred poslancov predstúpia dvaja zvyšní uchádzači – Ján Šanta a Maroš Žilinka. O post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR sa uchádza sedem kandidátov, piatich vypočuli už počas štvrtka (19. 11.) a piatka (20. 11.).

Každý uchádzač má približne 15 minút na predstavenie koncepcie riadenia a ďalšieho rozvoja prokuratúry na Slovensku, takisto má predstaviť dôvody na svoju kandidatúru a svoje skúsenosti. Následne bude odpovedať na otázky členov výboru, zástupcov prezidentskej kancelárie, ako aj prítomných poslancov NR SR.

Okrem Šantu a Žilinku kandidujú za šéfa prokurátorov Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment a Rastislav Remeta.

Parlament má voliť kandidáta na šéfa prokurátorov na schôdzi, ktorá sa začne v utorok (24. 11.). Voľba je podľa návrhu programu schôdze naplánovaná na stredu (25. 11.), predseda ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák (OĽANO) však pripustil možné presunutie termínu. Generálneho prokurátora menuje prezident SR.

Pridaj komentár