Ľuboš Blaha: V prvom rade povstali ľavičiari, ľudia ako Husák, Novomeský, Šmidke. Fašizmus prišiel zo západu a sloboda z východu, taká je historická pravda

Ľuboš Blaha vystúpil pri príležitosti osláv SNP v banskobystrickej Kremničke. Zdôraznil, že okrem občianskeho sektoru povstali ľavičiari, komunisti a sociálni demokrati, ľudia ako Novomeský, Husák a Šmidke. Ľavičiari by sa za nich mali postaviť a hovoriť pravdu o oslobodení Červenou armádou. V závere Blaha dodal, že sa fašizmus vracia v podobe obmedzovania slobody prejavu, ktorú zažíva na vlastnej koži. Vyzval, aby Slováci povstali aj proti tomuto novodobému fašizmu. Viac vo videu.

Ľ. BLAHA na oslavách SNP: Fašizmus prišiel zo západu, sloboda z východu

V banskobystrickej Kremničke sme dnes vzdali úctu našim hrdinom Slovenského národného povstania. Tak ako sa patrí – s ľuďmi, dôstojne, so srdcom. Na našom slávnostnom podujatí sa nikto nevysmieval povstalcom, že "krásni starčekovia spáchali SNP". Ani nikto neurážal predstaviteľov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, ktorí v Banskej Bystrici prišli vyjadriť svoj názor na vládu, ktorá zdiera ľudí.Nikto sa nedoviezol na štátnej limuzíne, aby legitimizoval mafiánov, ktorí uniesli štát a okradli dva milióny najslabších.Nie, my sme úprimní ľavičiari a vlastenci. My nikdy nebudeme kolaborovať. My budeme oslavovať SNP s ľuďmi, nie s papalášmi, ktorí sa nad pracujúcimi ľuďmi vyvyšujú a ľavicovou časťou povstania pohŕdajú.V Kremničke sme prejavili úprimnú vďaku všetkým našim starým mamám a starým otcom, ktorí bojovali v SNP za našu slobodu. Tým, ktorých táto vláda oberá o dôchodky… V Kremničke dnes zaznela pravda.ĎAKUJEME A POVSTAŇME!

Uverejnil používateľ Ľuboš Blaha Sobota 29. augusta 2020

2 thoughts on “Ľuboš Blaha: V prvom rade povstali ľavičiari, ľudia ako Husák, Novomeský, Šmidke. Fašizmus prišiel zo západu a sloboda z východu, taká je historická pravda

  • 30. augusta 2020 at 11:32
    Permalink

    Keď nikto, tak ja:
    Nie som socdemáčka a nikdy nebudem, ale páči sa mi, že sa Smer dištancoval od tohtoročných osláv SNP, pretože počúvať o morálke, o národe…z úst Matoviča, Kollára, Čaputovej je tragikomické. Páčia sa mi aj tí, ktorí si na oslavách pri ich prejavoch zapískali; no a čo, že sú to najvyšší ústavní činitelia, aj Hitler bol. Skutočné Povstanie!
    Prejav pána Blahu a pána Fica sa mi veľmi páčil /až na to EÚ a NATO/! Paráda, precítené, ľudské, žiadne frázy, to mám rada. Zvolili si naozaj dôstojnú formu odporu — smutné miesto, smutné.
    A výstižne to povedal pán Blaha, že fašizmus má dnes inú tvár; veru má, skrytú za pod maskou antifašizmu.

  • 30. augusta 2020 at 12:11
    Permalink

    Vážený pán Blaha! My starší, skôr narodení si tie časy pamätáme. No multi svätoobčania sa snažia vsadiť na mladých, že vraj aby si po vymretí súčasnej generácie vytvorili svoj vlastný názor, bez ohľadu na históriu a tradície. Nás starších označujú za zápecníkov, a vraj teší ich, že väčšina mladých ľudí ovláda dnes anglický jazyk a stávajú sa tak svätobežníkmi ktorí majú možnosť slobodne sa pohybovať i usadiť prakticky po celom svete. Čo tam po rodisku, po rodných koreňoch, hrudi, lásky k rodnej vlasti, odkiaľ pochádzajú, kde je ich domov. Pritom každý z nás niekam patrí, kam by sa mal zaradiť. Bydliskom, pracovne, kultúrnou, tradíciami, zvykmi, vierovyznaním. Hoci sme Slovania, presnejšie Slováci, svätoobčania sa z nás snažia urobiť za každú cenu Európanov a nabulíkovať nám to, aby sme prakticky nepatrili nikam. A stali sa prakticky v šírom svete bezdomovcami, hoci veľakrát dočasne, so strechou nad hlavou, pretože vlastne takto nepatríme nikde a podľa ich zvrátenej ideológie všade.

Pridaj komentár